הצטברות של אבנים בתוך כיס מרה מובילה פעמים רבות לדלקת חריפה, העלולה לנדוד אף לאברים סמוכים במערכת העיכול. במקרים כאלה יש צורך להוציא את כיס המרה בשלמותו, ולרשות המטופל עומדות שיטות אחדות לעשות זאת, החל מניתוח בטן מלא ועד לשיטה הרובוטית, שהיא הנוחה והבטוחה ביותר.
דלקת בכיס מרה

כיס המרה הוא אחד האברים במערכת העיכול ונאגר בו נוזל המרה המיוצר בכבד. יש מצבים ובהם מופר איזון החומרים ומצטברות בו אבנים המורכבות מחומצות מרה ומכולסטרול. במידה ואבנים אלה לא מפריעות למטופל ואינן בעלות השלכות רפואיות, אין צורך בהכרח להוציאן. אולם יש מקרים ובהם האבנים גורמות לדלקת חריפה שעלולה אף לנדוד לאברים הסמוכים לכיס המרה. הן עלולות לגרום לדלקת בדרכי המרה, דלקת בדרכי הלבלב, דלקת בלבלב, צהבת חסימתית וכמובן דלקת בלבלב עצמו.
במקרים כאלה יש צורך בהתערבות כירורגית ופעמים רבות יש להוציא את כיס המרה בשלמותו.
שיטות להוצאת כיס מרה
כיום עומדות לרשות המטפל כמה שיטות כירורגיות:
- ניתוח בטן פתוח – זו הייתה הדרך המקובלת בעבר. ניתוח זה כלל את פתיחת הבטן, חשיפת המקום המודלק והוצאת כיס מרה. ההתאוששות מניתוח זה ארכה זמן ונותרו על בטנו של המנותח צלקות.
- ניתוח לפרוסקופי – זהו ניתוח שמבצעים באמצעות חתכים זעירים בגופו של המטופל. באחד מהם מחדירים סיב שבקצהו מצלמה זעירה. דרך החתכים האחרים מחדירים כלי ניתוח והמנתח מבצע בעזרתם את הניתוח, כשהוא נמצא בסמוך לגוף המנותח.
- ניתוח רובוטי – בשיטת הניתוח הרובוטי המנתח יכול לשבת במקום מרוחק, ולהפעיל את זרועות הרובוט באמצעות מכשיר מיוחד. שיטה זו מדויקת מאוד ומאפשרת למנתח להתרכז במסך איכותי ולבצע את הניתוח בלי להתעייף ותוך דיוק רב.
כמובן ששתי השיטות האחרונות הן השיטות המתקדמות יותר. ההתאוששות מהן מהירה והצלקות הנותרות בגוף המטופל הן זעירות ולא משמעותיות. לאחר הניתוח חוזר המטופל לשגרת יומו הרגילה ולא אמור לסבול מהשלכות נוספות.
נשמח לספר לכם על האפשרויות העומדות בפניכם במרפאת סרג'יקר במקרה של דלקת כיס מרה. נציג מטעמנו עומד לרשותכם במוקד טלפוני, ונוסף על כך אתם מוזמנים להשאיר פרטים באתר ונחזור אליכם עם מידע נוסף.