סרטן רקטום

סרטן המעי הגס עלול להתפתח בחלק הפנימי של המעי הגס או ברקטום (חלחולת). הרקטום הוא החלק הסופי של המעי הגס, אורכו כ-17 סנטימטר והוא מחובר בסופו לפי הטבעת. יש כמה אפשרויות טיפוליות בסוג סרטן זה, החל מקרינה, טיפולים כימותרפיים, התערבות כירורגית וכיום אף מוצעות לחולים בסרטן המעי הגס והרקטום תרופות ביולוגיות יעילות.

מהו סרטן רקטום

סרטן הרקטום נחשב כסרטן המעי הגס. זהו החלק האחרון של המעי הגס ודרכו יוצאת הצואה אל פי הטבעת וממנו אל מחוץ לגוף. יש כמה גורמים לסרטן הרקטום, החל מגורמים גנטיים ועד לאורח חיים, הכולל עישון, מניעת פעילות גופנית והיעדר סיבים תזונתיים. זהו סוג סרטן שכיח יחסית בקרב גברים ונשים כאחד ומתפתח בעיקר בגיל מבוגר, יחסית לסוגי סרטן אחרים. התסמינים העיקריים של סרטן הרקטום הם:

  • כאבי בטן.
  • צואה דמית או דם על פני הצואה.
  • שינויים לא מוסברים בהרגלי היציאות, כגון עצירות או שלשול.
  • ירידה במשקל והיעדר תיאבון.
  • אנמיה.
  • תחושה לא מלאה של התרוקנות.
  • עייפות ותשישות לא מוסברים.

בכל מקרה ובו סרטן רקטוםמרגישים בשינוי הרגלי היציאות או תסמינים חריגים, מומלץ לגשת לרופא כדי לבצע בדיקה מקיפה. משום שהוא שכיח יחסית, מומלץ לבצע בדיקות תקופתיות כגון קולונוסקופיה ובדיקת דם סמוי בצואה, כדי לשלול הימצאותו של סרטן המעי הגס והרקטום.
האבחון של סרטן הרקטום נעשה באמצעים משולבים, כולל אמצעי הדמיה כרנטגן, סיטי, MRI, בדיקות פולשניות כקולונוסקופיה ונטילת ביופסיה בהתאם. לאחר בחינת כל התוצאות ניתן לקבוע את סוג הסרטן, את דרגת התפשטותו ואת השלב שבו הוא נמצא, לפי מיקומו והתפשטותו לאזורים אחרים במערכת העיכול או באיברים אחרים.

דרכי הטיפול בסרטן רקטום

כיום יש אפשרויות טיפוליות נרחבות בפני האדם שנמצא אצלו סרטן רקטום. תרופות ביולוגיות לצד פעולות כירורגיות, מאפשרות טיפול יסודי בעל תוצאות טובות. כמובן שפרוטוקול הטיפול נקבע בהתאם לגידול הספציפי שנמצא:

  1. כימותרפיה – ובה מקבל האדם טיפול כימי, המותאם לסוג הסרטן שלו. המטרה היא הקטנת הגידול ומניעה של התפשטותו לאברים אחרים.
  2. קרינה – באמצעות קרינה חזקה מחוסלים התאים הנגועים ונשמרים התאים הבריאים.
  3. תרופות ביולוגיות – שמטרתן מניעה של התחלקות התאים, בהתאם לסוג הסרטן ותגובתו לטיפול.
  4. התערבות כירורגית – אופי ההתערבות הכירורגית נקבע לפי סוג הגידול, דרגתו והשלב שבו הוא נמצא. בשלבים מוקדמים מסתפקים בהסרת הגידול ולאחר מכן מקבל האדם טיפול כימי וקרינה, במידת הצורך. בשלבים מאוחרים יותר לעתים יש צורך בכריתת חלק מהרקטום, מה שמצריך פיום (קולוסטומיה) ובו מעבירים את קצה המעי לדופן הבטן.

במרפאת סרג'יקר עובדים המנתחים הטובים בתחומם, ואנו מציעים טיפולים כירורגיים הנקבעים בהתאם לפרוטוקול הטיפול המדויק. אנו מקפידים על יחס אישי, כמו גם על טיפול מקצועי. אנא צרו עמנו קשר דרך טופס יצירת קשר באתר, או טלפונית למוקד שלנו, ואנו נחזור אליכם עם פרטים נוספים.