...

ניתוח כבד – המרכז לרפואה כירורגית

ניתוח כבד לטיפול בגידול סרטני

החל מתחילת שנות התשעים נהוגות ברפואה הכירורגית בישראל ובעולם שיטות ניתוח שחרטו על דגלן את צמצום השימוש בחתכים ובפתיחה מסיבית של אזור הניתוח, ובעצם מקטינות את מידת הפולשנות של הניתוחים המבוצעים באמצעותן. אחד היתרונות המרכזיים של ניתוחים כאלה הוא התאוששות קלה ומהירה יותר (הנובעת מהצורך להמתין להחלמתה של צלקת הניתוח הגדולה והתפרים המתלווים אליה). תת- קבוצה של ניתוחים כאלה המבוצעים באיברים בחלל הבטן נקראים לפרוסקופיה.

כיצד נעשית לפרוסקופיה?

ניתוח לפרוסקופי הוא, מן הסתם, פרוצדורה מורכבת, אך אם נסקור אותה באופן כללי (ובאין ברירה- מעט פשטני), נציין כי בשלב הראשון מוזרם (דרך מחט) לחלל הבטן גז (דו תחמוצת הפחמן) על מנת לנפח מעט את חלל הבטן באופן שיקל על ההתנהלות עם מכשירי הניתוח בתוכה. לאחר מכן מוחדר כבל סיב אופטי, שבקצהו מצלמה המצלמת את חלל הבטן ומקרינה אותו על מסך, על מנת שהמנתחים יוכלו לראות את החלל בו הם עובדים. שלבים אלה הם בעצם שלבים מכינים לניתוח הלפרוסקופי בכבד. בשלב הבא מתבצע הניתוח באמצעות החדרת מכשירי הניתוח, שלהם מבנה מוארך וייחודי על מנת שיוכלו לעבור בחתכים הקטנים והמינימליים של הניתוח הלפרוסקופי.

ומה לגבי ניתוח כבד לפרוסקופי?

ניתוח כבד לפרוסקופי "סובל" ממורכבות ייחודית שהאטה את התפתחותו במשך תקופה ארוכה, וזאת לאור העובדה שהוא טמן בחובו סיכון לפגיעה ודימום באיברים ומבנים הנמצאים בסמיכות לכבד ולכיס המרה. מאידך, כמו ניתוחי כבד "רגילים", ניתוח כבד לפרוסקופי נהנה מיתרונותיו הייחודיים של הכבד, ובאופן ספציפי האפשרות לכרות חלקים גדולים ממנו שיכולים לגדול מחדש בלי שנגרם איזשהו נזק קבוע לתפקוד הכבד. למעשה, כל עוד נותרים לאחר הכריתה 30% ומעלה מהכבד המקורי, סביר שהכבד יוכל להשתקם ולשוב לתפקודו המקורי ללא התערבות נוספת. הגידולים המתאימים במיוחד לניתוח כבד לפרוסקופי הם אלה הנמצאים באונות של הכבד שיותר קרובות לפני השטח שלו (אונות מס' 2-5 בעיקר). בנוסף, ככל שהגידולים קטנים יותר הם יותר מתאימים לכריתה בניתוח כבד לפרוסקופי (אם כי חשוב לציין שאין מניעה לכרות גם גידולים גדולים יותר בניתוח לפרוסקופי, כל עוד מתאפשר למנתח לכרות את כל הגידול בשלמותו).

האם קיימים סיבוכים וסיכונים בניתוח כבד לפרוסקופי?

כמו בכל ניתוח, גם ניתוח כבד לפרוסקופי אינו חף מהאפשרות לסיבוכים או תוצאות לוואי לא רצויות. כמו ניתוחי כבד בגישה המסורתית, גם בניתוח כבד לפרוסקופי קיים סיכון לדימום במהלך הניתוח ואחריו, וכן לדליפה ונזילה של נוזלי מרה באזור הכריתה. בנוסף לסיבוכים ה"רגילים" של ניתוחי כבד, קיים סיכון (מועט בלבד) לפגיעה באיברים סמוכים שעשויה להתרחש בעת החדרת מכשירי הניתוח והמצלמה. את כל השאלות והפקטורים הרלוונטיים בפנייה לניתוח כבד לפרוסקופי, מומלץ להפנות לאחד המומחים של surgicare. צרו קשר עוד היום.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.